Udtalelsesgeneratoren til projektopgaven

Det korte link hertil er: http://iuv.dk/9795

 

Om programmet

Udtalelsesgeneratoren kan hjælpe med at lave skræddersyede udtalelser i forbindelse med projektopgaven i 9. klasse. Vælg mellem et stort udvalg af sætninger til de forskellige områder, som kan bedømmes. Programmet laver en analyse af valgene og tilføjer automatisk tekst til udtalelsen. Det gør teksten en anelse mere “levende”. Det er muligt at tilføje egne noter.

Programmet er lavet af iundervisning.dk og er gratis. Det kræver kun en opdateret Windows PC.

Kriterierne til udtalelsen tager udgangspunkt i teksten i bekendtgørelse om projektopgaven i folkeskolens 9. klasse.

Alle er mere end velkomne til at skrive sætninger til mig, samt sende skolens logo ind. De kan derefter blive implementeret i programmet.

Det er muligt at gemme udtalelsen og åbne den senere og tilføje nye iagttagelser. Der er mulighed for at skrive noter til hver elev.

Husk, at det kun virker på en windows computer, som har installeret Microsoft .Net framework.
Det kan du finde her: Microsoft .Net framework 4

PROGRAMMET

Download “iundervisning.dk - Udtalelsesgeneratoren til projektopgaven” Udtalelsesgeneratoren.application – Downloadet 15391 gange – 2 KB

Det korte link hertil er: http://iuv.dk/9795
Avatar
Om Troels Gannerup Christensen 369 Articles
Hjemmesiden her er lavet af mig. Jeg er konsulent i matematik og tysk for CFU i Vejle/Odense, tidligere lærer i udskolingen (7.-9. klasse) på Lyshøjskolen i Kolding, ejer og driver flere hjemmesider fx iundervisning.dk, ggbkursus.dk og lærklokken.dk. Jeg er matematikkonsulent på traeneren.emu.dk, er med i Dansk GeoGebra-netværk Danmark og fagkonsulent i matematik på emu.dk. Jeg går ind for, at læring skal være let tilgængelig og i størst mulig omfang gratis at benytte.

61
Leave a Reply

avatar
27 Comment threads
34 Thread replies
3 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
23 Comment authors
Troels Gannerup ChristensenHenrikBjarne JacobsenMaria StrømJakob Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Troels Gannerup Christensen
Guest
Troels Gannerup Christensen

Dette er et rigtig godt program, som gør det meget nemmere at skrive udtalelserne til projektopgaven.

Lene Bach Sørensen
Guest
Lene Bach Sørensen

meget godt program… som nu er forsvundet fra min computer pga formatering… og linket virker ikke?

Troels Gannerup Christensen
Guest
Troels Gannerup Christensen

Tak, Lene. Hvis du trykker på den store blå knap ovenfor, hvor der står “Download ‘iundervisning.dk – Udtalelsesgeneratoren til projektopgaven'”, så burde den downloade et program, som du blot skal afvikle/køre.

Hvis det ikke virker, så skriv lige hvilken browser du bruger og hvilken version. Det virker nemlig hos mig. Skriv endelig.

Lene Bach Sørensen
Guest
Lene Bach Sørensen

tak for det – havde vist bare ikke øjnene med mig. I hvert fald virker det….

Troels Gannerup Christensen
Guest
Troels Gannerup Christensen

Sådan er det. 🙂 Godt at høre, at det virker!!

Lene Bach Sørensen
Guest
Lene Bach Sørensen

Hej Troels – lige et opklarende spørgsmål – jeg gemmer hver enkelt elevs udtalelse under navn “gem som”.

Efterhånden som jeg tilføjer i løbet af ugen, ser det ud til at jeg skal “gem som” igen og så slette den eksisterende fil… lidt bøvlet, men måske er der en smartere måde?
Hilsen Lene

Troels Gannerup Christensen
Guest
Troels Gannerup Christensen

Hej Lene.

Jeg havde svaret dig, men kommentaren er åbenbart ikke blevet synlig her. Nå, men det er helt rigtigt. Det er “Gem som”. Jeg er klar over det. Måske jeg kigger på det i løbet af ugen. Dog uden at love noget.

Vh. Troels

Lene Bach Sørensen
Guest
Lene Bach Sørensen

hej Troels – overvejer du at lave en “dele-funktion”, så alle lærere kan skrive i den samme udtalelse?
Hilsen Lene

Troels Gannerup Christensen
Guest
Troels Gannerup Christensen

Hej Lene. Det er så dejligt, at du skriver. Det er altid rart at høre, hvad du og andre synes, om mine programmer, samt hvordan mine programmer kunne udvikles/forbedres. Tak for det. Det er også en god idé, men der er en del programmering i det, som jeg desværre pt. ikke har tid til. Du kan dog evt. prøve projektapp.dk, som vist gør det muligt. Jeg stillede bare en computer i klasseværelset, som lærerne kunne skive noter i under projektugen. Temmelig low-tech, men det virkede. 🙂 Nogle gange giver mange muligheder og mange detaljer ikke nødvendigvis mindre arbejde. Mit fokus… Read more »

Britt Engelhard Jadesø
Guest
Britt Engelhard Jadesø

Jeg fik trykket på den “/U)#¤()(#¤/)=#¤/= download-knap (grøn) og fik downloaded ask alex, et unzipprogram og en ny lineal til min Browser. ØV!

Kan man virkelig ikke styre ens hjemmeside, så der ikke er adware på den, så amatør-trykkere som jeg, får alt det nonsens på computeren?

Troels Gannerup Christensen
Guest
Troels Gannerup Christensen

Hej Britt. Jeg er da ked af, at du har fået downloadet de ting, som du beskriver. Derfor også en tak, fordi du skriver. Det er desværre ikke muligt for mig at bestemme, hvilke reklamer der bliver vist. Jeg håber alligevel, at du har forståelse for, at reklamerne her og på de andre hjemmesider lige akkurat er med til at dække de udgifter, som jeg har med at drive dem. Til gengæld stiller jeg mine programmer og hjemmesider gratis til rådighed. Jeg håber også, at du har fået det fjernet. Ellers kan du gøre det ved at trykke på startknappen… Read more »

Lone Nielsen
Guest
Lone Nielsen

Hej Troels
Hvordan downloader jeg programmet på en mac?

Hilsen
Lone

Erik
Guest

Hejsa.
Super ide – programmet kører ikke på win 8.1 framework 4.
Bruger IE – er der en løsning?

Mvh
Erik

Helle
Guest
Helle

Hej Troels. Når jeg downloader udtalesesgeneratoren på min computer, ligger den fint på skrivebordet, men jeg kan ikke åbne den.Det sker bare ingenting 🙁

Helle

Helle
Guest
Helle

Jeg kan ikke få programmet til at køre. Det ligger på mit skrivebord, men det åbner ikke. Jeg har downloaded det med Chrome, men har også prøvet med Explorer.

Thomas
Guest
Thomas

Hej Troels
Kan man downloade udtalelsesgeneratoren til mac? Jeg kan ikke finde et rpogram der kan åbne min download!
Vh
Thomas

Jon Ammendrup
Guest
Jon Ammendrup

Hej Troels,
Har forstået at det kun er til PC. Har du planer om at lave en version til MAC?

Jon

Lene Bach Sørensen
Guest
Lene Bach Sørensen

Når jeg har været inden og hente et logo, jeg vil bruge – og gemmer siden for at skrive videre senere, så er logoet væk og skal hentes igen. Hvad gør jeg mon forkert?
Er der nogen måde, hvorpå de faste linjer: lærere, skolens navn og adresse kan overføres, så jeg ikke skal skrive de samme informationer 23 gange.

Bjarke Søndergaard
Guest
Bjarke Søndergaard

Hej Troels. Hvor/hvordan skal vi sende skolens Logo til dig for at få det uploadet til standardlogoerne – Da programmet tilsyneladende ikke gemmer det logo, vi selv uploader?

OG – Er det muligt at få adskilt elevernes problemformulering fra den “kasse” der hedder Arbejdsprocessens forskellige faser? – Derudover – Tusind tak for at et meget brugbart værktøj

joan
Guest
joan

Hej supporter
Jeg kan ikke installere udtalelsesgenerator på min ny Windows 10 pc. Det blokeres tilsyneladende i Windows sikkerhed.

joan
Guest
joan

Hej supporter
Jeg kan ikke installere udtalelsesgenerator på min ny windows 10 pc. Sikkerhed blokerer tilsyneladende. Løsning?

Rune Vang Sommer
Guest
Rune Vang Sommer

Hej Troels. Vi var tæt på at bruge dit program til projektopgaven, men der er to ting der gjorde at vi er gået væk fra den igen. 1. Der er alt for mange valgmuligheder i næsten alle “positiv-neutral-negativ”-felterne. Det er mange sætninger man skal tage stilling til, for at vælge ét punkt. Den anden ting er, at der er (løst vurderet) 40 forskellige drop-down menuer i alt i fanebladene. Det er mange ting at vælge imellem. Dette ville egentlig have været OK, men når man så skal tage stilling til 15-20 sætninger pr. drop-down menu, så bliver det for omstændigt.… Read more »

Per
Guest
Per

Hej Troels
Vi er ved at afprøve programme i forbindelse med projektopgaver i en 7. klasse.
For det meste passer de sætninger vi kan vælge imellem meget fint, men der er også nogle steder hvor det kunne være rart hvis vi kunne lave vores egen sætning, som efterfølgende kan vælges til de kommende elever. Jeg er med på at man selv kan skrive en sætning, men den kan jo ikke efterfølgende vælges. Er det muligt at tilføje egne sætninger til programmet?

Brian Pedersen
Guest
Brian Pedersen

Hej Troels
Det ser rigtig fedt ud! Jeg kan bare ikke downloade det… Jeg har forsøgt 3 gange. Jeg kører safari.

Kristian Skipper Kristensen
Guest
Kristian Skipper Kristensen

Hej Troels.

Jeg har problemer med at installere proagrammet på min Windows computer. Jeg har NET.frame opdateret, men det kan ikke lade sig gøre. Jeg vil meget gerne bruge programmet, fordi det er et super godt program. Kunne du overveje at lave samme program til Mac, da der er mange brugere derude, som bruger denne maskine? Der iblandt mig.

Mvh Kristian

Line
Guest
Line

Hej Troels.
Jeg tror jeg er lidt en klovn. Jeg forsøger at hente din udtalelsesgenerator, men jeg kan ikke få den til at tage filen ned, hver gang siger den at det mislykkes. Den ene gang jeg er kommet igennem med at hente filen, kan den ikke åbne. Den siger at formateringen ikke er korrekt ? Kan jeg hente den et andet sted eller er det et problem at jeg bruger Firefox ?
På forhånd tak
Line

Jens
Guest
Jens

Virker det på windows 7?

Jakob Bak
Guest
Jakob Bak

Hej Troels.
Jeg har store problemer med at få lov til at downloade programmet. Har du et godt råd. Jeg har tilføjet siden under undtagelser og jeg bruger firefox på en pc.

Mie
Guest
Mie

Det ser ud til at være et rigtig godt program, men kan man downloade det til mac???

Jakob
Guest
Jakob

Hej Troels

Jeg forsøgte i dag at hente programmet, men der opstår en uventet fejl. Er filen blevet fjernet?

Maria Strøm
Guest
Maria Strøm

Hvis jeg skriver linket http://iuv.dk/9795 kommer jeg ind på denne her side. Leder efter linket til download af udtalelsesgeneratoren, kan kun finde link til download af Winzip (noget reklame fra Google?)
Har også set din video, men det link du trykker på i videoen findes ikke på siden?

Bjarne Jacobsen
Guest
Bjarne Jacobsen

Hej, har prøvet safari og chrome, men linket kan ikke hente filen, virker det ikke på en mac?

Henrik
Guest
Henrik

Hej

Jeg kan ikke hente dette dejlige program. Windows nægter at give det adgang. Kan nogen hjælpe

vh

HB