iundervisning.dk – Mit liv

En kreativ matematikopgave, hvor det gælder om, at eleven skal finde matematikken omkring sig. Lad eleven finde områder, som der kan lave beregninger og matematiske vurderinger af. Dette er en meget åben opgave, hvor eleven selv bestemmer, hvilke områder der skal skrives om. Ved fx bare at se på værelset, så kan man lave beregninger med areal, rumfang, vinkler, brøker, procent, mønstre, arbejdstegning m.m. Find andre ting, som laves i hverdagen. Lav beregninger i sport (hastighed, statistik m.m.). Ingen begrænsninger. Det vil være oplagt at benytte sig af web2-ressourcer, hvor man indtaler og beskriver sine beregninger. Lad eleverne sætte ord på deres iagttagelser og ræsonnementer.

 

Opgaven

Du skal ved hjælp af matematik beskrive din dagligdag. Find steder i din hverdag, hvor matematikkens områder indgår.

Du skal mindst bruge ___ timer på opgaven.

Eksempler på områder der kan indgå:

  • Tid
  • Økonomi
  • Tegning
  • Osv.

Jeg vil ikke komme med for mange eksempler, da det vil dræbe din egen opfindsomhed!

God arbejdslyst og husk at være nysgerrig og kreativ!

 

 

Filer

Download “iundervisning.dk - Mit Liv” Matematik-afleveringsopgave-Mit-liv.pdf – Downloadet 239 gange – 183 KB

 

Evaluering

Brug eventuelt nedenstående dokumenter til at evaluere med.

Download “Evalueringsark uden karakterer 7. klasse ” Evaluering-af-opgaven-Mit-Liv-uden-karakterer.pdf – Downloadet 157 gange – 327 KB

Download “Evalueringsark med karakterer 8.-9. klasse” Evaluering-af-opgaven-Mit-Liv.pdf – Downloadet 157 gange – 328 KB

 

Om Troels Gannerup Christensen 380 Articles
Hjemmesiden her er lavet af mig. Jeg er konsulent i matematik og tysk for CFU i Vejle/Odense, tidligere lærer i udskolingen (7.-9. klasse) på Lyshøjskolen i Kolding, ejer og driver flere hjemmesider fx iundervisning.dk, ggbkursus.dk og lærklokken.dk. Jeg er matematikkonsulent på traeneren.emu.dk, er med i Dansk GeoGebra-netværk Danmark og fagkonsulent i matematik på emu.dk. Jeg går ind for, at læring skal være let tilgængelig og i størst mulig omfang gratis at benytte.

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of