iundervisning.dk – Areal og omkreds af firkant

Denne undervisningsvideo til matematik er en gennemgang af, hvad der kendetegner en firkant (rektangel og kvadrat), samt en forklaring af hvordan man finder areal og omkreds af et rektangel og et kvadrat.

Om Troels Gannerup Christensen 371 Articles
Hjemmesiden her er lavet af mig. Jeg er konsulent i matematik og tysk for CFU i Vejle/Odense, tidligere lærer i udskolingen (7.-9. klasse) på Lyshøjskolen i Kolding, ejer og driver flere hjemmesider fx iundervisning.dk, ggbkursus.dk og lærklokken.dk. Jeg er matematikkonsulent på traeneren.emu.dk, er med i Dansk GeoGebra-netværk Danmark og fagkonsulent i matematik på emu.dk. Jeg går ind for, at læring skal være let tilgængelig og i størst mulig omfang gratis at benytte.

2
Leave a Reply

avatar
1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Troels Gannerup ChristensenChristian Larsen Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Christian Larsen
Guest
Christian Larsen

hej

tak for jeres videoer.

Hvordan kan det være, at I ikke skriver enheder på, når I finder henholdsvis Omkreds og Areal af jeres figurer i videoerne. Jeg tænkte, at det er relevant at nævne, at skelne mellem centimeter og kvadratcentimeter (men det er måske gemt til en anden video ;))

Mvh.
Christian

Troels Gannerup Christensen
Guest
Troels Gannerup Christensen

Hej Christian.

Tak for beskeden. I denne video bruger jeg ikke enheder, da målet mere er at give eleven en forståelse af, hvad areal og omkreds er, når man snakker figurer (rektangel og kvadrat). Hvori består forskellene. Min oplevelse er, at enheder ofte forvirrer eleverne, hvis ikke de har styr på, hvad det egentlig er, de skal finde. Derfor har jeg undladt det i denne video.

Men du har helt ret i, at en indføring i, hvad enheder er, giver også god mening. Det er dog lige, om jeg kan finde tid til at lave en video. 😉

Hilsen Troels